MENTALITATEA DE AMBASADOR AL CERULUI SAU CETĂȚEAN AL SIONULUI

   Dacă un ambasador al unei ţări este amenințat, îi va fi pusă la dispoziție armata acelei ţări pentru a-l apăra.
Noi suntem reprezentanții Impărăţiei lui Dumnezeu şi îngerii Lui – sunt pregătiți pentru a ne proteja şi elibera dacă suntem amenințaţi.
Noi trăim în această lume însă nu aparținem ei. Suntem predestinați să fim cetățeni ai cerului, să trăim asemenea unei Cetăți aşezată pe vârful muntelui. Din vârful muntelui avem posibilitatea să vedem totul aşa cum vede Dumnezeu, să privim toate lucrurile prin ochii credinței – din perspectiva lumii care se vede dar şi mai mult – din perspectiva lumii spirituale care determină lucrurile ce se întâmplă în lumea materială. Vedem toate problemele din lume, trecem şi noi prin necazuri dar gândim şi acționăm de pe poziția celor predestinați să fie mai mult decât biruitori. Indiferent de situaţie, prezenţa lui Dumnezeu cu noi ne distinge de orice altă mentalitate a lumii în care trăim. Doamne, atinge- ne mintea şi ochii spirituali să înţelegem şi mai mult cine suntem noi în Tine şi Tu în noi! Amin!
„să dau celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiți „terebinți ai neprihănirii”, „un sad al Domnului”, ca să slujească spre slava Lui.””
‭‭Isaia‬ ‭61:3‬ ‭
„Căci așa vorbește Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră… Domnul așteaptă să Se milostivească de voi și Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toți cei ce nădăjduiesc în El! Da, popor al Sionului, locuitor al Ierusalimului, nu vei mai plânge! El Se va îndura de tine, când vei striga; cum va auzi, te va asculta.”
‭‭Isaia‬ ‭30:15, 18-19‬ ‭
„Voi, copilașilor, sunteți din Dumnezeu; și i-ați biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.”
‭‭1 Ioan‬ ‭4:4‬ ‭
„Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineață și a ieșit. Și iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai și care. Și slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: „Ah! domnul meu, cum vom face?” El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.” Elisei s-a rugat și a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de care de foc împrejurul lui Elisei.”
‭‭2 Împăraţi‬ ‭6:15-17‬ ‭
„Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va înveseli și va înflori ca trandafirul; se va acoperi cu flori și va sări de bucurie, cu cântece de veselie și strigăte de biruință, căci i se va da slava Libanului, strălucirea Carmelului și a Saronului. Vor vedea slava Domnului, măreția Dumnezeului nostru. Întăriți mâinile slăbănogite și întăriți genunchii care se clatină. Spuneți celor slabi de inimă: „Fiți tari, și nu vă temeți! Iată Dumnezeul vostru, răzbunarea va veni, răsplătirea lui Dumnezeu; El însuși va veni și vă va mântui.” Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; atunci șchiopul va sări ca un cerb, și limba mutului va cânta de bucurie; căci în pustiu vor țâșni ape, și în pustietate, pâraie; marea de nisip se va preface în iaz, și pământul uscat, în izvoare de apă. În vizuina care slujea de culcuș șacalilor vor crește trestii și papură. Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinți; cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească. Pe calea aceasta nu va fi niciun leu, și nicio fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpărați vor umbla pe ea. Cei izbăviți de Domnul se vor întoarce și vor merge spre Sion cu cântece de biruință. O bucurie veșnică le va încununa capul, veselia și bucuria îi vor apuca, iar durerea și gemetele vor fugi!”
‭‭Isaia‬ ‭35:1-10‬ ‭

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s