ÎNVĂŢĂTURA SĂNĂTOASĂ CARE DĂ DIRECŢIE VIEŢII ŞI IMPORTANŢA CITIRII BIBLIEI ŞI A STUDIILOR BIBLICE ÎN BISERICĂ ŞI ÎN GRUPURI DE STUDIU BIBLIC – LUCRURI CARE ERAU PRACTICATE DE PRIMII CREŞTINI

Până voi veni, ia seama bine la CITIRE, la ÎNDEMNARE şi la INVATATURA pe care o dai altora.”( 1Timotei4:13)
Termenul in limba greaca folosit de apostolul Pavel in îndemnul pe care il da lui Timotei este ” prosecho” si inseamna menținerea unei anumite direcții, a fi menținut cursul precum a unei nave ce navigheaza spre tinta ei.
Acelasi termen ” prosecho” este folosit in îndemnul pe care apostolul Pavel il da lui Tit: „Mărturia aceasta este adevărată. De aceea mustră-i aspru, ca să fie sănătoşi în credinţă şi să nu se ţină ( prosecho) de basme evreieşti şi de porunci date de oameni, care se întorc de la adevăr.”( Tit 1:13-14)
‭‭In Epistolele adresate lui Timotei si Tit, Pavel accentuează in mod special : cititrea, îndemnarea, invatatura si mustrarea pentru ca credincioșii sa fie sănătoși in credinta si directia vietii lor sa fie păstrată in CONFORMITATE CU CUVANTUL LUI DUMNEZEU.
In vechime, erau un numar foarte mic de manuscrise ale Scripturii iar citirea si explicarea ei se făcea in sinagogi sau biserici.
„Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni care-l propovăduiesc, fiindcă este CITIT în sinagogi în toate zilele de Sabat.”
‭(Faptele Apostolilor‬ ‭15:21‬ )
„După ce va fi citită această epistolă la voi, faceţi aşa ca să fie CITITA şi în Biserica laodiceenilor; şi voi, la rândul vostru, SA CITIȚI EPISTOLA care vă va veni din Laodiceea.”( Coloseni 4:16)
„În Domnul vă rog fierbinte ca EPISTOLA ACEASTA SA FIE CITITĂ TUTUROR FRATILOR”( 1 Tesalonicieni 5:27)
‭‭     Din aceasta ne putem da seama cat de important este CITIREA BIBLIEI si a STUDIULUI BIBLIC IMPREUNA CU TOATA BISERICA si in GRUPELE DE STUDII BIBLICE. Domnul sa ne ajute sa intelegem tot mai mult ca aceste practici sănătoase ne dau directie buna vietii, avand un ecou iremediabil si vesnic pentru adevarata viata ce ne asteapta in Imparatia lui Dumnezeu.
DACA DINTRE ACEI CAR ATI CITIT ACESTE RANDURI, NU FRECVENTAȚI O BISERICA SAU UN GRUP DE STUDIU BIBLIC, VA ROG FIERBINTE SA VA FACETI TIMP PENTRU A VA SCHIMBA DIRECTIA VIETII CACI DOAR O SINGURA DATA VOM TRAI PE PAMANT SI APOI URMEAZA, CUM NE INSTTINTEAZA BIBLIA – JUDECATA LUI DUMNEZEU UNDE FIECARE ISI VA PRIMI RASPLATA DUPA BINELE SAU RĂUL SI ALEGERILE PE CARE
LE- A FACUT CAND TRĂIA IN TRUP. ( Apocalipsa 20: 13-15)
Domnul sa ne ajute! Amin!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s