Rugăciune pentru Noul An

Doamne, ia-ne fiecare mână întinsă spre Tine  – picătură de absolut întinsă spre Ocean –  în Mâna Ta – Sublimul Infinit astfel încât în fiecare dimineață a zilelor Noului An să primim o viziune proaspătă și o liniștită binecuvântare, smerită  împlinire – seară de seară. Iar dacă ziua ne va fi prea plină, adu-ne aminte cu gingașa Ta chemare:

E mai sublimă seara în ruga sfântă

Decât un răsărit de zi fără de ea.

Domne, te rugăm, botează-ne familiile cu Dragostea Ta iar casele noastre inundă-le cu Sfânta-Ți Prezență astfel încât:

Pe unda râului numit Iubire Absolută

Să înaintăm spre Paradis în fiecare zi

Plutind sub a subilmului povară.

Căci Tu ne porți pe Brațe și ne știi mai bine

Decât o mamă, soră, frate… sau iubit.

Și ne iubești mai mult decât putem gândi.

Doamne, te rugăm să nu ne lași să ne risipim timpul în lucruri de nimic pentru a nu deveni noi înșine un nimic ( ”s-au departat de Mine si au mers dupa nimicuri, si au ajuns ei insisi de nimic.” ( Ieremia 2:5). Sensibilizează-ne inimile la calăuzirea Vocii Tale astfel încât să nu călătorim orbește, absurd și la întâmplare ci să alergăm spre ținta precisă, indiferent de cost, fiind motivați de premiul chemării cerești (” fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus. ( Filipeni 3:13,14)

Trezește, trezește, Doamne, în noi dorința ca Tu să fii mereu motivul bucuriei noastre, sursa inspirației și refrenul oricărui cânt căci prin Tine se țin toate lucrurile în Univers și toate moleculele ființei noastre.( ”Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele.” ( Psalmul 28:7); ”Caci orice faptura este ca iarba, si toata slava ei, ca floarea ierbii. Iarba se usuca, si floarea cade jos, dar Cuvantul Domnului ramane in veac. Si acesta este Cuvantul care v-a fost propovaduit prin Evanghelie.” ( 1Petru 1: 24, 25)

Tu, Prea Înalte  te-ai plecat spre mine.

Și fără grai de atâta măreție,

Șoptindu-mi Nenumitu-Ți Nume în dulce părtășie

Am zugrăvit cu mâna mea în Mâna Ta Cuvântul

Pe tablele acelui veșnic Munte

Ca sfânt, sfânt, sfânt Dumnezeiescu-Ți Nume…

Căci numai Tu, ACEL CE VEȘNIC EȘTI

Mi-ai uns cu osanale sfinte

Cu adorare fără de hotare…

Și inima, și versul, cântul… și vorbirea

Și râsul, și durerea, urcarea și căderea…

Prin Chipul Tău de Om, asemeni mie

Să mă numesc de-a pururi după Tine

Străluminat pe veci de harul Tău, Divine –

Un fiu născut din veșnicie, desăvârșit prin Cartea Vie.

Te rugăm, Domnul nostru să ne umpli inima de mulțumiri și recunoștință căci fiecare zi pe pământ are neasemuita ei frumusețe căci nu suntem singuri nicicând. Încrederea în însoțirea Ta ne dă pacea mai presus de orice imaginație omenească. Bucuria de a trăi pe pământ, plângând sau râzând la pieptul Tău de Îndrăgostit, ne dă mereu imbolduri cerești:  de a-Ți cânta împreună cu adierile vântului de primăvară, unduierea ierbii plină de rouă în răsăritul zilelor verii, plânsul neputinței de a te adora pentru roadele toamnei și fascinați de albul iernii – să ne proștern cu toate resursele înaintea Ta căci tot ce avem de la Tine primim și Tu  nu faci nici o risipă din împrejurările vieții și anii noștri. Și harul Tău e același – fără margini – și la tinerețe și la căruntețe.

Mulțumesc pentru minunile din fiecare zi pentru că aud și văd oricând o poarta deschisă spre cerul nevăzut căci am învățat să vorbim amândoi aceeași limbă– eu și cu Tine:  taina iubiri ce ne-o purtăm. De aceea:

În inima mea e un nimb al Raiului

Căci în Grădina întâlnirii cu Domnul meu

Apoteoza fericirii m-a curpins

Înconjurându-mă pe dinapoi și pe dinainte

Privind în ochii Tăi, Sublime

Acel ce m-ai cucerit prin Iubire

Și mă biruiești tot prin Ea.

Pentru ca să mă închin:

Nedorind nimic altceva

Necerând nimic

Decât să am Inima Ta.

Te mai rugăm, Doamne să ne păzești de dușmanii noștri: mici sau mari, vizibili sau invizibili căci doar ”Numele Domnului este un turn tare, și cel neprihănit fuge în el și stă la adăpost.” ( Proverbe 18:10)

Și te mai rugăm, Dumnezeul nostru să ne binecuvintezi în fiecare clipă cu uitare de sine pentru a nu rămâne în mediocritate și  a ajunge la o eternă măreție căci există o ÎNVIERE. Din ficare frustrare, durere, tunel întunecos să ne tragem forța pentru a ne pierde pe noi înșine și a fi o soluție pentru omenire prin trăirea lui Hristos în noi. (” Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.” ( Galateni 2:20)

Trezește-ne, trezește-ne să auzim cu Inima Ta durerea lumii.

Străpunge-ne urechile sufletului cu sensibilitatea de a auzi strigătul disperat al celor în nevoi.

Unge-ne ochii să vedem în bezna din inimi – Lumina Ta înflorind.

Și umple-ne viața cu acea Iubire curajoasă ca a Ta

De a lupta chiar fiind răniți și zdrobiți

Pe acele baricade unde Tu ne trimiți

Căci Tu – Iahve Șama ( Dumnezeu care ești prezent)

Ne-ai promis pentru fiecare zi a acestui ani și pentru toți anii dăruiți: ”Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. ȘI IATĂ CĂ EU SUNT CU VOI ÎN TOATE ZILELE, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VEACULUI. AMIN. ”( Matei 28: 18- 20)

La mulți ani, 2018!

Ligia Seman, 30 decembrie, 2017

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s