DE CE ESTE IMPORTANT SĂ NE RUGĂM SI SĂ POSTIM SPECIAL PENTRU BISERICĂ?

   Ce este Biserica? Biserica este rezultatul misiunii Domnului Isus Hristos pe pământ și a jertfei Sale de la Golgota. Biserica Universală este alcătuită din toți creștinii născuți din nou din toate timpurile pe care care Hristos i-a răscumpărat prin jertfa Sa. Fiecare Biserică locală face parte din Trupul Său. Isus Hristos este Capul Bisericii Universale și al fiecărei Biserici locale.
Înainte de a fi fost proiectată forma vreunei familii, Dumnezeu a avut viziunea Bisericii. Perechea (Eva)care a fost luată din primul Adam, prefigura perechea celui de al doilea Adam – Hristos.
În Genesa citim: “Şi omul a zis: “Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea!”, iar în Efeseni 5:30:
“ …noi (Biserica) suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui”.
Dacă toate lucrurile au fost făcute prin El şi pentru El şi dacă toate se ţin prin El (Coloseni 1:16-19) şi dacă Biserica este Trupul Lui, os din oasele Lui şi carne din carnea Lui, nu este posibil ca proiectul lui Dumnezeu pentru viaţa vreunui om, a unei familii să fie separat de viziunea lui Dumnezeu privind Biserica Sa! Biserica este rezultatul misiunii Domnului Isus pe pământ şi al jertfei Sale. Destinul special al fiecăruia dintre noi a fost proiectat în funcţie de viziunea lui Dumnezeu pentru Biserică, iar Biserica locală face parte din Biserica Universală a lui Hristos.
Progresul nostru spiritual, materializarea planului special al lui Dumnezeu pentru noi, sotii nostri si copiii nostri, sunt în strânsă legătură cu viziunea Lui pentru Biserica Sa.
Nu putem separa visul lui Dumnezeu pentru noi, soţii si copiii nostri de inima Lui pentru Preiubita Sa Mireasă – Biserica.
Cand slujim prin rugaciune si fapte dupa voia lui Dumnezeu pentru biserica, noi atragem binecuvantarea lui Dumnezeu peste familiile noastre.”
( fragment din cartea de studiu biblic ” Domnind peste împrejurările vieții”, din capitolul ”Familia și biserica în viziunea lui Dumnezeu.”)

Dumnezeu să ne ajute să iubim Biserica Lui! Amin! Și să nu uităm că Biserica este alcătuită din oameni imperfecți în curs de desăvârșire!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s