IN ACESTE ZILE DE RUGĂCIUNE ŞI POST UNITATE, PROCLAMĂM ANUL 2018 CA UN AN AL RESTAURĂRII ŞI ÎMPROSPĂTĂRII DRAGOSTEI AGAPE ÎN FAMILIILE NOASTRE!

DĂRÂMAM ORICE INTĂRITURI ALE FORȚELOR INTUNERICULUI DIN FAMILII ŞI ÎNĂLȚĂM IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS STEAGUL DRAGOSTEI AGAPE IN TOATE FAMILIILE NOASTRE! AMIN!
1 Corinteni 1:10 „să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire”
Legamantul nostru fata de Dumnezeu si fata de partenerul de viata sa fie mai puternic pe zi ce trece.
SĂ NE RUGĂM CA DUHUL DOMNULUI SA NE ELIBEREZE DE ORICE FORMA DE EGOISM ŞI SĂ TOARNE IN INIMILE NOASTRE, ÎN FAMILIILE NOASTRE DRAGOSTEA AGAPE.
Îndrăgostirea este temelia pe care se zideşte căsătoria, dar ea nu durează toată viaţa. Nevoia noastră fundamentală nu este de a ne îndrăgosti ci de a fi iubit cu adevărat de un partener care ne iubeşte pentru că a avut motive să ne aleagă . „Agape – dragostea adevărată este o alegere, cere un act de voinţă şi disciplină. ”Agape” este întotdeauna ceea ce faci, nu doar ceea ce simţi. Este dragostea necondiţionată, care are puterea de a da fără a aştepta nimic în schimb. Este un act de voinţă. Nu e o dragoste oarbă, este inteligentă. Ea vede negativul, dar se dăruie fără condiţii.
Ioan 13:34 Să ne iubim şi noi unii pe alţii după pilda de slujire a Domnului Isus. (Domnul Isus a luat primul iniţiativa să împlinească nevoia ucenicilor.)
Dragostea ”agape” îşi are originea în caracterul celui care iniţiează acest fel de dragoste nu în meritele deosebite ale celuilalt. AGAPE POATE ÎNCEPE DOAR CU O PERSOANĂ INDIFERENT DE MODUL ÎN CARE SE COMPORTĂ CELĂLALT.

SA NE RUGAM PENTRU INTELEPCIUNEA DE A PRACTICA FRECVENT TOATE LIMBAJELE IUBIRII IN FAMILIILE NOASTRE: INTRE SOT SI SOTIE, PARINTI SI COPII

1. NE RUGAM PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA LIMBAJULUI IUBIRII IN FAMILIILE NOASTRE PRIN PUTEREA CUVINTELOR CE ADUC VIATA
a. SA NE SPUNEM CUVINTE DE APRECIERE UNII ALTORA.
Cuvinte de admiraţie şi binecuvântare. Admiratia este unul dintre cele mai importante lucruri pe care sotia le poate oferi sotului:
Proverbe 18:21 Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeste ii va manca roadele. Cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea, este un har care il capata de la Domnul.
Aprecierea si binecuvantarea cu versete biblice a copiilor de catre mamele lor – elibereaza planul lui Dumnezeu pentru viata lor:
Isaia 55: 10,11 Caci, dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca, tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.
Sa ne rugam si sa cautam promisiuni specifice ale lui Dumnezeu pentru copii nostrii si sa ii binecuvantam cu aceste promisiuni.

b. Cuvinte plăcute (Te iubesc!) Contează şi tonul! În relația cu noi, Dumnezeu ne spune mereu că ne iubește și avem nevoie să știm aceasta. Tot așa este și în relațiile cu cei din familia naostră. Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ier.31:3)

c. Cuvinte smerite. Nu judecată!
Să ne rugăm pentru eliberarea oricăror forme de judecată și critică din familiile noastre.
Eliberarea de judecăți împotriva celor din jur pentru a primi binecuvântarea în familie.
1 Petru 3: 8-9 Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti. Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea.
d. Cuvinte de încurajare. Să ne rugăm ca dragostea lui Dumnezeu turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat (Romani 5:5) să se manifeste prin cuvinte pline de încurajare adresate partenerilor de viață, copiilor noștri și tuturor celor din jur.
Proverbe 16:24 Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.

2. SA NE RUGAM PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA LIMBAJULUI IUBIRII NUMIT “TIMPUL DE CALITATE” IN CASELE NOASTRE

Ne rugăm împotriva ”hoților timpului de calitate” din familiile noastre. Să avem înțelepciunea de a administra mijloacele de comunicare ce tind să ne fure timpul ce ar trebui să îl petrecem cu cei dragi: rețele de socializare pe internet, televizorul, telefonul mobil etc.
Sa aratam ca ne pasă și ne bucurăm unul de celălalt. Sa cautam oportunitati pentru conversaţii calitative.
NE RUGAM SPECIAL PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA TIMPULUI PETRECUT ÎN FAMILIE PRIN RUGACIUNE ȘI CITIREA CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU.
Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. (Efes.5:16)

3. SA NE RUGAM PENTRU A AVEA FAMILII UNDE SE PRACTICA LIMBAJUL IUBIRII NUMIT DARUIREA DE CADOURI.
Nu cheltuim ci investestim pentru a umple rezervorul sentimental al partenerului de viaţă și al copiilor noștri. Nici un cadou nu poate fi comparat cu DĂRUIREA DE SINE!
NE RUGAM PENTRU IMPROSPATAREA DORINTEI DE A NE DARUI CELUILALT CA PE UN CADOU, ASA PRECUM A FACUT SI DUMNEZEU, DARUINDU-L PE HRISTOS PENTRU NOI:
Romani 8:32 ”El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?”

4. SA NE RUGAM PENTRU A NE BUCURA DE LIMBAJUL IUBIRII NUMIT SLUJIREA IN FAMILIILE NOASTRE. SA AVEM UNII FATA DE ALTII: SOTII FATA DE SOTI, BARBATI FATA DE SOTIILE LOR, PARINTI FATA DE COPII SI COPII FATA DE PARINTI – O INIMA PLINA DE MOTIVATIA IUBIRII PENTRU A SLUJI IN CASELE NOASTRE. SA LUAM CA EXEMPLU PE HRISTOS CARE A SPALAT PICIOARELE UCENICILOR SI I-A INCURAJAT SA FACA LA FEL ( IOAN 13)
Orice faceţi cu cuvântul sau cu fapta să faceţi din toată inima ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii (Coloseni 3:23,24)
…slujiti-va unii altora in dragoste ( Galateni 5:13b)

5. SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU IMPROSPATAREA SI RESTAURAREA LIMBAJULUI IUBIRII NUMIT ATINGEREA FIZICA IN FAMILIILE NOASTRE

a. RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA RELATIILOR INTIME INTRE SOT SI SOTIE
Cauza principala a distrugerii multor familii se datoreaza faptului ca partenerii nu aleg unitatea in realtiile intime:
1 Corinteni 7:3-5 Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta. Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.
Sa ne rugam pentru restaurarea frumusetii si reaprinderea focului indrăgostirii din Cantarea Cantarilor in viata intima a partenerilor.
Cantarea Cantarilor 2:4,5 El m-a dus in casa de ospat, si dragostea era steagul fluturat peste mine. Intariti-ma cu turte de struguri, inviorati-ma cu mere, caci sunt bolnava de dragostea lui.
Cantarea Cantarilor 5:16 Cerul gurii lui este numai dulceata, si toata fiinta lui este plina de farmec. Asa este iubitul meu, asa este scumpul meu, fiice ale Ierusalimului!

b. Ne rugăm special pentru soțiile sau soții care se confruntă cu respingerea din pricina eșecului în acest domeniu.

Ne rugăm pentru femeile a căror soți nu au frică de Dumnezeu și de aceea se confruntă cu situații greu de administrat în acest domeniu. Ne rugăm să aibă răbdare, înțelepciune, iar partenerii lor – iubire pentru Dumnezeu și iubire pentru ele.

Ne rugăm ca părinții să înțeleagă ce valoare are pentru copii dragostea manifestată.

Ne rugăm pentru părinții care au crescut cu repsingere din pricina că părinții lor nu le-au arătat iubire. Să ne rugăm ca ei să nu transmit mai departe această respingere.
Ne rugăm pentru copiii care au dezvoltat respingere din pricina că părinții nu le-au arătat dragostea prin practicarea limbajelor iubirii.
Doamne, ajută-ne!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s