STEAUA LUI DAVID

EMBLEMA DE PE STEAGUL ISRAELULUI SI PRINCIPII ALE LUPTEI SPIRITUALE
( … din meditațiile inimii mele ❤️🚩)

Steaua lui David, cu denumirea ebraică מגן דוד, “Maghen David” care înseamnă „Scutul lui David” este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale. Cele șase vârfuri simbolizează faptul că Dumnezeu domnește asupra întregului univers, pe șase direcții: est, vest, nord, sud, sus și jos.
Simbolul provine de la modul în care vechii războinici evrei își construiau scuturile care aveau pe interior cele două triunghiuri (singura figură geometrică nedeformabilă), montate astfel ca să formeze șase puncte de prindere pe perimetrul scutului.

Dumnezeul Cel Atotputernic care domneste in lumea spirituala si lumea fizica, este si Iahve Savaoth, adica Domnul Ostirilor.

 1. Un lucru lucru pe care trebuie sa il stim in lupta spirituala esta acela ca ” bătălia este a Domnului” de aceea ” trebuie sa fim tari in Domnul si in puterea tăriei Lui” ( Efeseni 2:10). Si asa precum simbolizează
  ” Steaua lui David” – ca Dumnezeu domneste asupra întregului Univers, pe toate cele șase direcții: est, vest, nord, sud, sus si jos – noi suntem păziți de puterea lui Dumnezeu prin credinta, prin poziția noastra spirituala – ascunsi cu Cristos in locurile ceresti. Aleluia! Cand poporul Israel se afla in fata Marii Roșii si armata egipteană ii urmarea, ei analizau situatiea doar din perspectiva spațiului lumii care se vede: sud, est, nord, vest, insa Dumnezeu le- a promis:
  DOMNUL SE VA LUPA PENTRU VOI, DAR VOI STAȚI LINISTITI! ( Exod14:13-14). Dumnezeu vedea soluția in ” adâncime” caci in Numele Lui se pleacă orice genunchi ale celor de pe pamant si de sub pamant! Asa este si in viata noastra. Cand nu vedem nici o solutie pe plan material, sa nu uitam ca exista o adâncime in lumea spirituala in care noi ” domnim impreuna cu Hristos” fiind poziționați deasupra lumii care se vede. Amin! Domnul sa ne ajute sa avem ochii mereu deschiși pentru a vedea lumea spirituala. SA NU UITAM CA RUGACIUNEA NE TINE OCHII DESCHIȘI PENTRU A VEDEA LUMEA SPIRITUALA!
 2. Al doilea lucru, la fel de important este sa stim ca bătălia in razboaiele spirituale nu se da cu oamenii ci cu puterile întunericului. Este imposibil ca un om cu puterea sa limitata sa tina piept celui mai neînsemnat demon a care-i putere este uriașă, insa cand Hristos locuiește intr- un om, acesta este poziționat ca autoritate ” in locurile ceresti ” , avand autoritatea castigata de Hristos la cruce.
  Imparatul David a folosit Numele lui Iahve Savaoth in bătălia cu uriasul Goliat. Omenește era un raport de forte care atârna total in favoarea uriașului. Insa acea lupta nu era data in primul rand pe plan material ci pe plan spiritual.
  „Atunci David a spus filisteanului: Tu vii la mine cu o sabie și cu o suliță și cu un scut; dar eu vin la tine în numele DOMNULUI oștirilor, Dumnezeul armatelor lui Israel, pe care l-ai ocărât. În această zi DOMNUL te va da în mâna mea și te voi lovi și îți voi lua capul; și voi da astăzi trupurile moarte ale oștirii filistenilor păsărilor cerului și fiarelor sălbatice ale pământului; și tot pământul va cunoaște că este un Dumnezeu în Israel. Și toată această adunare va cunoaște că DOMNUL salvează nu cu sabie, nici cu suliță, pentru că bătălia este a DOMNULUI și el vă va da în mâinile noastre.”
  ‭‭1 Samuel‬ ‭17:45-47‬ ‭

SLĂVIT SA FIE DOMNUL CARE NE- A DARUIT SCUTUL CREDINȚEI CU CARE PUTEM STINGE TOATE SĂGEȚILE CELUI RAU IN ORICE DIMENSIUNE: SUD, EST, NORD, VEST, INALTIME SI ADÂNCIME!
Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui. Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ținea pept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n’avem de luptat împotriva cărnii și sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutății cari sînt în locurile cerești. De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea, și să rămîneți în picioare, după ce veți fi biruit totul. Stați gata dar, avînd mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, avînd picioarele încălțate cu rîvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău.”
(Efeseni‬ ‭6:10-16‬ ‭)

„Doamne, Tu ești stânca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu ești stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă și întăritura mea! Eu strig: „Lăudat să fie Domnul!”, și sunt izbăvit de vrăjmașii mei. Mă înconjuraseră legăturile morții și mă îngroziseră râurile pieirii; mă înfășuraseră legăturile mormântului și mă prinseseră lațurile morții. Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul și am strigat către Dumnezeul meu: din locașul Lui, El mi-a auzit glasul, și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. Atunci s-a zguduit pământul și s-a cutremurat, temeliile munților s-au mișcat și s-au clătinat, pentru că El Se mâniase.

Domnul a tunat în ceruri, Cel Preaînalt a făcut să-I răsune glasul cu grindină și cărbuni de foc. A aruncat săgeți și a risipit pe vrăjmașii mei, a înmulțit loviturile trăsnetului și i-a pus pe fugă.

El Și-a întins mâna de sus, m-a apucat, m-a scos din apele cele mari;”
‭‭Psalmii‬ ‭18:2-7, 13-14, 16‬ ‭

Un gând despre „STEAUA LUI DAVID

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s