4 LUCRURI MAJORE PENTRU CARE S-A NĂSCUT HRISTOS PRINTRE OAMENI

  1. Pentru a fi iubiți
    2.Pentru a fi înfiați în familia Lui regească
  2. Pentru a fi eliberați de teamă
    4.Pentru a avea un Salvator numit Isus și un nume nou datorită legământului cu El

1.PENTRU A FI IUBIȚI
Luca 1: 27 Îngerul a fost trimis ”la o fecioara logodita cu un barbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria.”
”logodită” – este același cuvânt care a fost folosit pentru a descrie întâlnirea omului cu Dumnezeu. Atunci când Dumnezeu a dat poporului Israel instrucțiuni cum să construiască altarul arderii de tot de la ușa cortului întâlnirii, ca El să se întâlnească cu ei acolo, Dumnezeu nu a folosit un cuvânt uzual ci cuvântul folosit în ebraică este ya”ad care înseamnă a fi logodit.
Exod 25:22 22. ”Acolo Ma voi intalni cu tine; si de la inaltimea capacului ispasirii, dintre cei doi heruvimi asezati pe chivotul marturiei, iti voi da toate poruncile Mele pentru copiii lui Israel.”
Logodna din acele vremuri se aseamănă mai mult cu noțiunea noastră despre căsătorie. Diferența era latura intimității fizice, dar cuplul era format din punct de vedere legal. Logodna începea cu un contract făcut de părinți sau de vreun prieten al mirelui. Apoi, la o întâlnire între cele două familii, mirele se prezenta în fața martorilor aducându-i bijuterii miresei. Mirele își anunța astfel intențile, conformând contractul. El sorbea apoi dintr-o cupă de vin, oferindui-o pe urmă miresei. Dacă ea sorbea din aceeași cupă, atunci ea intra în același legământ cu el.
Următorul pas era plata pentru mohar sau zestre, din partea mirelui. Aceasta se făcea în cadrul unei ceremonii care, de ocbicei implica un preot. Tradițional, logodna avea loc imediat după atingerea adolescenței, de aceea ne-o putem imagin ape Maria ca fiind o fată de vreo treisprezece- paisprezece ani la momentul logodneri. În acea cultură, pentru o fată de această vârstă era normal să se pregătească pentru căsătorie.
Întreaga Biblie este de fapt o poveste de dragoste între Dumnezeu și om. El este Cel care inițiează povestea de dragoste, care îl caută pe om, îl curtează și dorește ca relația noastră cu El să fie precum a unui iubit cu logodnica lui.
Efeseni 2: 19-20: ” Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihanire, judecata, mare bunatate si indurare; te voi logodi cu Mine prin credinciosie si vei cunoaste pe Domnul!”
Doi iubiți au toată inima inima dăruită celuilalt. Am fost creați cu nevoia de a fi iubiți dar și cu aceea de a ne dărui cu totul pentru iubire. Dar omul prin natura lui păcaătoasă nu poate iubi decât egoist, nici măcar pe sine nu este capabil a se iubi cu adevărat. De aceea s-a întrupat Hristos printre oameni pentru a fi El Însuși sursa dragostei adevărate care împlinește rasa umană.
1 Ioan 4: 9-10 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.

2.PENTRU A FI ÎNFIAȚI ÎN FAMILIA LUI REGEASCĂ
”Iosif din casa lui David.”
Dumnezeu ne atrage atenția că descendența regală a lui Hristos provine de la tatăl său adoptiv.
Înainte ca să ne naștem fiecare dintre noi, înainte de a fi nevoiți să suportăm primele dureri din pricina alegerilor greșite ale înaintașilor noștri (Psalmul 51:5 Iată că sunt născut în nelegiuire, şi în păcat m-a zămislit mama mea.), primele dureri, primele răniri, primele zdrențe și dezamăgiri din pricina alegerilor noastre greșite, Dumnezeu a pregătit sigurul și singurul nostru refugiu prin ieslea de la Betleem – unde Dumnezeu cânta veșnicul Lui cântec de leagăn pentru noi, fiecare în parte, cântându-i Fiului Său – copilul Cel Întâi născut prin Cuvântul întrupat pentru ca și noi să putem deveni copiii Lui.
Dumnezeu a permis ca Fiul Său să fie înfiat într-o familie pământească pentru ca noi să fim înfiați într-o familie cerească:
Efeseni 1:4-6 În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale, Ioan 1:12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
3.PENTRU A FI ELIBERAȚI DE TEAMĂ PRINTR-O TEAMĂ SĂNĂTOASĂ ( ADICĂ REVERENȚĂ FAȚĂ DE DUMNEZEU)
Luca 1:29-30 ”Tulburata foarte mult de cuvintele acestea, Maria se intreba singura ce putea sa insemne urarea aceasta. Ingerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; caci ai capatat indurare inaintea lui Dumnezeu. ”
Tulburată foarte mult – această frază s-ar traduce: ”a fi pe deplin răscolită”. Maria se afla la o întâlnire cu Dumnezeu iar răscolirea ei era firească.
Frica este un sentiment natural, dat de Dumnezeu atunci când securitatea noastră fizică sau psihologică este amenințată. Există 3 categorii de frici:
-frica naturală
-frica de Dumnezeu
-frica negativă ( acea frică ce înrobește, ia pacea, bucuria, puterea de a lua decizii ceorecte)
CE ESTE DE FĂCUT?
1.Să ne temem de Dumnezeu
Curajul nu este absența fricii ci este trăirea prin credință și a face ce este bine în ciuda motivelor de frică nelegitime. Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii și singura frică ce poate birui toate celelalte frici:
Luca 1:30 Ingerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; caci ai capatat indurare inaintea lui Dumnezeu.
Proverbe 9: 10-11 Începutul înțelepciunii este frica de Domnul; și știința sfinților este priceperea.
Proverbe 29: 25 Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.
4.PENTRU A AVEA UN SALVATOR NUMIT ISUS
” Îi vei pune numele Isus” ( Luca 1:31 )
Aceasta a fost prima procalmație a numelui Salvatorului nostru de la începutul timpului. ISUS, acest nume la auzul căruia orice genunchi se va pleca, fiecare limbă îi va da slavă. Un nume pe care îl șopteam la urechea fetițelor mele în timp ce le legănam și le cântam cântece de leagăn despre iubirea Lui.Un Nume la care mi-am înălțat în rugăciune fiecare dorință a vieții mele. Un Nume care a însemnat salvarea mea absolută nu numai de la distrugerea eternă dar și de la distrugerea mea imediată. Un Nume cu putere, cum nu mai există un alt nume în lume: ISUS. A fost și este cel mai însemnat și solid cuvânt din edificul vieții mele: ISUS.
ISUS – grecește IESOUS
ISUS – EBRAICĂ YESHU”A ( IOSUA)
A fost un nume comun pentru că El a venit să salveze oameni obișnuiți, din orice categorie socială, rasă etc.
Filipeni 2: 9, 10 De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume; pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant,
Fapte 3: 6 Argint și aur n-am; dar ce am îți dau: în numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă… Fapte 4: 10, 12 Omul acesta se înfățișează înaintea voastră pe deplin sănătos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi l-ați răstignit dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morți. În nimeni altul nu este mântuire; căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.”
DRAGI PRIETENI, PENTRU TOATE ACESTEA, HRISTOS MERITA SA IL CELEBRAM IN FIECARE ZI, NU DOAR CU PRILEJUL SĂRBĂTORII DE CRĂCIUN.
DUMNEZEU SA NE AJUTE!

Un gând despre „4 LUCRURI MAJORE PENTRU CARE S-A NĂSCUT HRISTOS PRINTRE OAMENI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s