EMIL MEDREA ȘI ROMANUL “ TREGEDIE ȘI TRIUMF”

EMIL MEDREA ȘI ROMANUL “ TREGEDIE ȘI TRIUMF” CE A ADUS LUMINA DRAGOSTEI DIVINE IN ZECI DE MII DE INIMI


Emil a fost unul dintre mari eroi ai credinței din România. Din tinerețe, asemenea tatălui său ce a fost un evanghelist cunoscut la nivel național – Emil a început să predice Evanghelia, să se ocupe cu multă pasiune de oameni.
Din anul 1994 pana in mai 2003 a fost instructor de educație la ”Asociația Evanghelică de Caritate: Isus, Speranța României”. În acest timp de nouă ani, s-a dedicat cu toată ființa lui sufletelor pierdute ale copiilor străzii. Emil a fost pentru acești copii ca un tată care a reprezentat cu cinste Chipul tatălui ceresc, aducând astfel în viețile lor traumatizate lumina vindecătoare și transformatoare a Evangheliei. Prin dedicarea și sensibilitatea lui, Emil a câștigat multe suflete pentru Împărăția lui Dumnezeu. Copiii îl iubeau și ei. Emil îi chema acasă de ziua lor, le făcea prăjituri, petrecea timp cu ei, îi trata ca ființe valoroase în ochii lui Dumnezeu. Emil cunoaștea nu doar nevoile copiilor de la Asociație, ci și a celor care erau pe străzi, dormeau în canale și în vagoane părăsite din gară. Toate aceste experiențe ale lui, Emil le-a împărtășit cu mine. Îmi amintesc cum ne-a condus pe mine și pe soțul meu pe străzile Timișoarei, prin gări, canale… pentru a ne dezvălui condițiile de neimaginat în care trăiau aceștia. A urmat apoi un timp când am petrecut stând de vorbă cu el zeci de ore în șir în decursul a mai multor întâlniri pentru a mă ajuta să înțeleg tot ce se petrecea în sufletul acestor copiii, luptele interioare cu care se confruntau și cum puteau fii ajutați. Nu știa nimeni mai bine ca el despre toate acestea pentru că el simțea cu toată ființa lui ceea ce se petrecea în sufletul lor, condițiile în care au trăit, modul cum au fost traumatizați în familii, în orfelinate de stat, abuzurile teribile ce le-au suferit pe străzi și cum se poate ajunge la inimile lor, dar și la inimile celor care se simt nevaloroși și cred că viața lor este o tragedie scăpată de sub controlul divin.

Astfel s-a născut cartea ”Tragedie și triumf” ce a devenit un bestseller; o carte citită pe posturi de radio, inclusă în programa școlară a liceelor creștine din România. ” Tragedie și triumf” a adus lumina dragostei lui Dumnezeu pentru zeci de mii de vieți, câștigând pentru Cristos multe suflete. Chiar după ce a plecat din Timișoara, Emil a tinut legatura cu multi dintre copiii străzii de care s-a ocupat îi suna, se interesa de soarta lor.

Emil a fost unul dintre cei mai extraordinari oameni pe care i- am cunoscut. Dragostea lui pentru oameni, sensibilitatea cu care ii trata cautand sa fie una cu bucuriile ori duererile lor, luptând pentru vindecarea lor – au facut din Emil un urmaș atat de asemanator Învățătorului Sau. Emil era un vesnic îndrăgostit de Cristos, de Carmen, preaiubita lui sotie… o adora pe Julia, fiica lui draga. Un om plămădit din iubire vesnica este imposibil sa moara… Emil este mai viu si mai glorios ca niciodata, doar ca si- a sfarsit alergarea spre premiul chemarii ceresti inaintea noastra. Emil a ajuns la destinația lui, a primit cununa celor neprihăniți. De acum timpul nu mai exista pentru el, nici lacrimi si dureri, ci doar o răsplătite vesnica… Emil este acum in marea galerie a martorilor credintei si ne asteapta pe toti acei care inca mai alergam spre cer cu dorinta de a fii pentru totdeauna cu Acel care ne- a iubit cu o dragoste nemarginita ce a învins moartea… Isus este viu si toti care au ramas in El sunt vii pentru totdeauna.


”Eu sunt învierea și viața. cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată.” ( Ioan 11:25-26)
”M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da în ”ziua aceea” Domnul”, Judecătorul cel drept. Și nu numia mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” ( 2 Timotei 4:7,8)

Pentru comandă, click AICI .

2 gânduri despre „EMIL MEDREA ȘI ROMANUL “ TREGEDIE ȘI TRIUMF”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s