Romane

Funiile dragostei (1995), 4 ediții

Octavian D. Curpaș: „Funiile dragostei este o scriere a devenirii, a schimbării concepției de viață, ce ilustrează lupta omului pentru a se detașa din nonsenul vieții lipsite de Dumnezeu și a accede la perfecțiunea morală, chiar dacă până acolo are de străbatut o cale plină de obstacole și slăbiciuni, învinse și depășite rând pe rând, prin eforturi înnoite. Această creație este închegată prin unitatea ideii de la care pornește, iar varietatea și profunzimea problemelor dezbătute o fac să se detașeze între alte realizări ale genului. Abordarea principiului negației ce sfârșeste prin a practica binele, astfel că nici unul dintre personaje nu ajunge să se dedice pentru totdeauna răului și nici să cadă victimă forțelor întunericului, face deci ca influența cărții să fie constantă și profundă.”

Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții

Octavian D. Curpaș: „Handicapul conştiinţei vorbeşte despre condiţia esenţială a omului ce se simte marginalizat de societate pentru că nu este în rândul lumii. Nu se întâmplă nimic catastrofic în viaţa personajelor, ci doar în conştiinţa lor. Pentru că ne defineşte unicitatea, reacţionăm într-un mod greu de explicat, în momentul când realizăm că şi handicapul ne poate face să ne simţim unici. Atâta doar că în alt fel. În consecinţă, implicaţiile infirmităţii noastre se regăsesc pe toate planurile: social, moral şi spiritual.”

Tragedie și triumf (2004), 2 ediții

Octavian D. Curpaș: „Stilul romanului este intelectual şi echilibrat, dovedind o documentare serioasă. Tema narativă nu este complicată. În «Tragedie şi triumf» predomină tragismul. Analiza psihologică şi introspecţia, prezentarea mecanismelor psihilogice şi a motivaţiilor interioare, surprinderea vieţii lăuntrice, cugetarea şi sensibilitatea dau consistenţă acestei creaţii semnată de Ligia Seman. În plus, se remarcă autenticitatea experienţelor relatate şi perspectiva largă asupra realităţii.”

Portrete în cioburi, vol. I și II (2010)

Mariana Dvorzik: „Romanul Ligiei Seman, Portrete din cioburi, abordează o tematică diversă, de o acută, stringentă actualitate: erodarea relațiilor de familie cauzate de factori diverși, relațiile sexuale premaritale și tensiunile provocate de acestea. întemeierea familiei (valori, atitudini, puncte de vedere diferite), păcatele generaționale transmise de la tată la fiu ca un blestem imposibil de evitat fără o intervenție de sorginte supranaturală în viața indivizilor implicați, avortul și multiplele traume post-avort (urmărite la toate nivelurile ființei umane: fizic, mental, psihic, emoțional, relațional), deosebirile dintre structura rațională, logică a bărbatului și cea emotivă, sentimentală a femeii, neînțelegerile care survin de obicei în viața cuplului din această cauză (sau, mai degrabă, apar din cauza nerăbdării celor doi, a unei comunicări defectuoase în cadrul cuplului), implicațiile lor, remedii și soluții etc.

Dar toată această vastă problematică se grefează pe tema generoasă a iubirii, a formării cuplului și își are corolarul în tema divorțului urmărită de la originea lui până aproape de perfectarea lui – teme abordate cu o mână de maestru la nivelul conștiinței tuturor celor implicați (tată, mamă, copii, rude colaterale chiar).”

Reclame

17 gânduri despre „Romane

 1. Pingback: Adevarul crestin
 2. sunt branda elena din petrila imi place mult cind vb cin cuvintul domnului si sa si ca va iubesc mult spes sami dai acept in lista sa putem comunica te rog anuntama cind sunt conferinte cu drag a voastra sora elena

  1. Multumesc frumos, draga sora Elena pentru aprecierile care sunt nespus de valoroase. Doresc ca Dumnezeu sa va binecuvinteze! Pentru a fi mai aproape, legat de evenimentele conferințelor, puteti sa imi trimiteti cerere de prietenie pe facebook. Fiti binecuvantata!

  1. Pentru un autor este o mare incurajare cand cititorii sunt interesați de toate volumele pe care le- a scris. Puteti comanda toate cele 5 volume de la librăriile crestine din tara sau direct de la mine, sunând la 0748144689. Multumesc frumos!

  1. Multumesc foarte mult pentru aceasta incurajare care ma motiveaza sa continui a scrie caci nu e simplu daca doresti sa lasi ceva de calitate in urma ta… Fiti binecuvantat!

 3. Sunt din Moldova:
  Imi plac foarte mult romanele scrise de dumneavoastra, ascult acum la postul de radio Micul Samaritean lecturarea cartii „Portrete din cioborui” as dori foarte mult sa am volumele acestei carti, unde le pot gasi?

 4. Buna ziua, asi dori sa stiu cartea Handicapul constiintei are doua volume, am vrut sa cumpar si asa mia zis. Va rog sa imi raspundeti. O zii binecuvantata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s